KOLACJAKULINARIAŚNIADANIE

Naleśniki/krokiety z parówką i warzywami

“Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia..”. “Śniadanie to podstawa..” Słyszeliście to zapewne wiele razy, lecz nie zawsze macie ochotę na robienie śniadań. No dobra, ochota jest, ale nie ma czasu. My dzisiaj znaleźliśmy czas. My czyli ja i mąż. I postanowiliśmy na śniadanie zrobić naleśniki, które okazały się krokietami z parówką i warzywami – kukurydzą, ogórkiem, papryką żółtą i mozzarellą. Są przepyszne i syte! Nadają się nie tylko na śniadanie, ale i także na obiad, bądź wczesną kolację. 


Ciasto naleśnikowe:
750ml mleka
2 jajka
szczypta soli
3 i 1/2 szklanki mąki Lubella – Wrocławska do naleśników 
Składniki mieszany do uzyskania jednolitej masy. Smażymy do uzyskania złotego koloru.
Farsz:
ogórek
kukurydza
papryka
mozzarella
parówka
Na usmażone naleśniki nakładamy farsz. Zwijamy jak krokiety. Obtaczamy w jajku i bułce tartej, następnie smażymy tak długo, aż się zarumienią.
Jeżeli korzystasz  z moich przepisów, to poproszę o zdjecia potraw. Chciałabym zobaczyć jak Wam wychodzą i jak smakują. Piszcie do mnie na fanpage —> My world by Dagmara Rek
Ps. Jeżeli chodzi o mąkę – wiele różnych próbowałam, lecz ta z Lubelli okazała się idealna! Naleśniki wychodzą puszyste.

2 komentarze do “Naleśniki/krokiety z parówką i warzywami

  • Przepyszne naleśniki, dzisiaj zrobiłam. Dzieci zjadły na słodko a my z mężem z nadzieniem warzywnym. Miałam małe wątpliwości, czy nie będą się rozlatywały w trakcie smażenia, ale usmażyły się bardzo ładnie i bezproblemowo 🙂 Dziękuję za ten przepis i pozdrawiam

    Odpowiedz
    • Bardzo dziękuję za tak miłe słowa i cieszę się, że naleśniki smakowały 🙂 Zapraszam więc do wypróbowania innych moich przepisów. Pozdrawiam serdecznie 🙂

      Odpowiedz

Skomentuj Ciasto na naleśniki Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *