INNEKULINARIA

Szybkie do zrobienia muffinki (babeczki) czekoladowe

Wolna i pochmurna niedziela to idealny czas na zrobienie szybkich czekoladowych babeczek (które dodatkowo są z kawałkami czekolady). Macie tylko pół godziny? Super! Właśnie tyle czasu potrzeba Wam do upieczenia tych słodkości.
Szybkie do zrobienia muffinki (babeczki) czekoladowe

Składniki:
200g mąki
70 g margaryny (roztopić)
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżeczki ciemnego kakao
2 szklanki cukru (można mniej, wszystko zależy od tego jakie słodkie babeczki lubisz)
pół szklanki mleka
2 całe jajka
tabliczka mlecznej czekolady

Przygotowanie:
1. Margarynę roztop i poczekaj aż wystygnie.
2. Do miski dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier i kakao.
3. Gdy margaryna będzie zimna dodaj do niej mleko oraz jajka – zmiksuj.
4. Wymieszaj suche składniki z mokrymi. Na sam koniec dodaj pół czekolady pokrojonej w kostkę. Wymieszaj delikatnie łyżeczką.
5. Nałóż masę do papilotek, na górę posyp pozostałą czekoladą (również pokrojoną w kostkę)

Piec w rozgrzanym piekarniku (180 stopni) przez 20 minut.

Zajrzyj również tu:
1. Mini drożdżówki z twarogiem
2. Babeczki czekoladowo-kawowe
3. Sernik o smaku krówkowym

8 komentarzy do “Szybkie do zrobienia muffinki (babeczki) czekoladowe

Skomentuj Aleksandra Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *