KOLACJAKULINARIAŚNIADANIE

Placuszki jajeczne – idealne na śniadanie

Mówi się, że śniadania to najważniejszy posiłek dnia. Niestety nie wszyscy są tego samego zdania.Wielu z Was wybiega z domu w pośpiechu i zamiast śniadania wypija kubek kawy i zagryza kawałkiem czekolady. Tak jest,prawda? Sama tak robiłam! Ale od pewnego czasu (chyba z wiekiem to przychodzi) jadam śniadania i staram się, aby za każdym razem było co innego do jedzenia. Tym razem zrobiłam szybkie placuszki jajeczne. Mieliście okazję posmakować ich?
Placuszki jajeczne - idealne na śniadanie

Składniki:

2 jajka
1 kromka chleba (może być czerstwy)
1-2 plasterki ulubionej kiełbasy(szynki)
szczypiorek (według uznania)
szczypta soli
pieprz 
zioła ( ja dałam majeranek, bo akurat miałam go pod ręką)
Przygotowanie:
1. Roztrzepać jajka. 
2. Chleb i kiełbasę pokroić na małą kosteczkę, szczypiorek posiekać na drobno – wszystko wrzucić do jajek.
3. Doprawić pieprzem, solą i ziołami. 
4. Łyżeczką nakładać na rozgrzaną patelnię, smażyć do czasu aż się zarumienią.
Zajrzyj również tu:
Placuszki jajeczne - idealne na śniadanie

Placuszki jajeczne - idealne na śniadanie

5 komentarzy do “Placuszki jajeczne – idealne na śniadanie

Skomentuj Anonimowy Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *