Placuszki jajeczne – idealne na śniadanie
Mówi się, że śniadania to najważniejszy posiłek dnia. Niestety nie wszyscy są tego samego zdania.Wielu z Was wybiega z domu w pośpiechu i zamiast śniadania wypija kubek kawy i zagryza kawałkiem czekolady. Tak jest,prawda? Sama tak robiłam! Ale od pewnego czasu (chyba z wiekiem to przychodzi) jadam śniadania i staram się, aby za każdym razem było co innego do jedzenia. Tym razem zrobiłam szybkie placuszki jajeczne. Mieliście okazję posmakować ich?
Składniki:
2 jajka
1 kromka chleba (może być czerstwy)
1-2 plasterki ulubionej kiełbasy(szynki)
szczypiorek (według uznania)
szczypta soli
pieprz
zioła ( ja dałam majeranek, bo akurat miałam go pod ręką)
Przygotowanie:
1. Roztrzepać jajka.
2. Chleb i kiełbasę pokroić na małą kosteczkę, szczypiorek posiekać na drobno – wszystko wrzucić do jajek.
3. Doprawić pieprzem, solą i ziołami.
4. Łyżeczką nakładać na rozgrzaną patelnię, smażyć do czasu aż się zarumienią.
Zajrzyj również tu:
Pysznie wygląda! Ja polecam owsiane placuszki, z malinami i jogurtem greckim 😉
Pozdrawia Dziewczyna Marynarza 🙂
Takich placków jeszcze nie jadłam. Muszę spróbować 🙂
Smaczna i szybka przekąska.
Początkowo jak przeczytałam, że chlebek to myślałam, że będzie chleb w jajku… 😉 A tu taka niespodzianka! 😉
Ciekawe urozmaicenie na sniadanie, musze spróbować zrobic, ciekawe jak smakują.