Makaron, piersi z kurczaka i szpinak.

Lubimy gotować, lubimy jakieś nowości w kuchni, a przede wszystkim lubimy jeść. Od dłuższego czasu przymierzałam się do tego, by spróbować jak smakuje szpinak. W końcu nadszedł ten dzień. Najpotrzebniejsze składniki zakupione, teraz zostaje pomyśleć jak owy szpinak przyrządzić. I udało się! Domownicy zadowoleni z obiadu, a ja z tego, że im smakowało.

Składniki:

Makaron uszka Lubella
pierś z kurczaka
opakowanie szpinaku mrożonego
mozarella
śmietana mała
przyprawy – sól, pieprz zwykły, pieprz ziołowy, papryka, czosnek

Przygotowanie:

1. Makaron gotujemy według własnego uznania.
2. Piersi z kurczaka kroimy na małą kosteczkę, doprawiamy.
3. Szpinak podsmażamy na patelni, dodajemy śmietanę oraz doprawiamy do smaku. Na sam koniec dodajemy mozzarellę.

Wykładamy na talerz najpierw makaron, następnie piersi z kurczaka a na sam koniec szpinak.

Jeżeli korzystasz  z moich przepisów, to poproszę o zdjecia potraw. Chciałabym zobaczyć jak Wam wychodzą i jak smakują. Piszcie do mnie na fanpage —> My world by Dagmara Rek

One thought on “Makaron, piersi z kurczaka i szpinak.

  • 23 lipca, 2018 o 12:03
    Permalink

    Fajny przepis, a z surowego też się da, bo teraz sezon na szpinak. Chyba zrobię na obiad, moze mężowi zasmakuje.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *