Makaron, piersi z kurczaka i szpinak.
Lubimy gotować, lubimy jakieś nowości w kuchni, a przede wszystkim lubimy jeść. Od dłuższego czasu przymierzałam się do tego, by spróbować jak smakuje szpinak. W końcu nadszedł ten dzień. Najpotrzebniejsze składniki zakupione, teraz zostaje pomyśleć jak owy szpinak przyrządzić. I udało się! Domownicy zadowoleni z obiadu, a ja z tego, że im smakowało.

Składniki:
Makaron uszka Lubella
pierś z kurczaka
opakowanie szpinaku mrożonego
mozarella
śmietana mała
przyprawy – sól, pieprz zwykły, pieprz ziołowy, papryka, czosnek
Przygotowanie:
1. Makaron gotujemy według własnego uznania.
2. Piersi z kurczaka kroimy na małą kosteczkę, doprawiamy.
3. Szpinak podsmażamy na patelni, dodajemy śmietanę oraz doprawiamy do smaku. Na sam koniec dodajemy mozzarellę.
Wykładamy na talerz najpierw makaron, następnie piersi z kurczaka a na sam koniec szpinak.
Jeżeli korzystasz z moich przepisów, to poproszę o zdjecia potraw. Chciałabym zobaczyć jak Wam wychodzą i jak smakują. Piszcie do mnie na fanpage —> My world by Dagmara Rek











Fajny przepis, a z surowego też się da, bo teraz sezon na szpinak. Chyba zrobię na obiad, moze mężowi zasmakuje.