Makaron, piersi z kurczaka i szpinak.
Lubimy gotować, lubimy jakieś nowości w kuchni, a przede wszystkim lubimy jeść. Od dłuższego czasu przymierzałam się do tego, by spróbować jak smakuje szpinak. W końcu nadszedł ten dzień. Najpotrzebniejsze składniki zakupione, teraz zostaje pomyśleć jak owy szpinak przyrządzić. I udało się! Domownicy zadowoleni z obiadu, a ja z tego, że im smakowało.
![](https://dagmara-rek.pl/wp-content/uploads/2016/10/IGP8693.jpg)
Składniki:
Makaron uszka Lubella
pierś z kurczaka
opakowanie szpinaku mrożonego
mozarella
śmietana mała
przyprawy – sól, pieprz zwykły, pieprz ziołowy, papryka, czosnek
Przygotowanie:
1. Makaron gotujemy według własnego uznania.
2. Piersi z kurczaka kroimy na małą kosteczkę, doprawiamy.
3. Szpinak podsmażamy na patelni, dodajemy śmietanę oraz doprawiamy do smaku. Na sam koniec dodajemy mozzarellę.
Wykładamy na talerz najpierw makaron, następnie piersi z kurczaka a na sam koniec szpinak.
Jeżeli korzystasz z moich przepisów, to poproszę o zdjecia potraw. Chciałabym zobaczyć jak Wam wychodzą i jak smakują. Piszcie do mnie na fanpage —> My world by Dagmara Rek
![](https://dagmara-rek.pl/wp-content/uploads/2016/10/IGP8682.jpg)
![](https://dagmara-rek.pl/wp-content/uploads/2016/10/IGP8686.jpg)
![](https://dagmara-rek.pl/wp-content/uploads/2016/10/IGP8689.jpg)
![](https://dagmara-rek.pl/wp-content/uploads/2016/10/IGP8690.jpg)
![](https://dagmara-rek.pl/wp-content/uploads/2016/10/IGP8691.jpg)
![](https://dagmara-rek.pl/wp-content/uploads/2016/10/IGP8692.jpg)
![](https://dagmara-rek.pl/wp-content/uploads/2016/10/IGP8697.jpg)
![](https://dagmara-rek.pl/wp-content/uploads/2016/10/IGP8704.jpg)
![](https://dagmara-rek.pl/wp-content/uploads/2016/10/IGP8705.jpg)
![](https://dagmara-rek.pl/wp-content/uploads/2016/10/IGP8706.jpg)
![](https://dagmara-rek.pl/wp-content/uploads/2016/10/IGP8707.jpg)
Fajny przepis, a z surowego też się da, bo teraz sezon na szpinak. Chyba zrobię na obiad, moze mężowi zasmakuje.