INNEKULINARIA

Bułeczki drożdzowe z twarogiem.

Uwielbiamy słodkości i uwielbiamy, kiedy zostaje nam troszkę czasu w tym codziennym natłoku zajęć na przygotowanie ich. Wczoraj wieczorem wpadłam na  pomysł, że dawno nie było u nas ciast drożdżowych. Więc postanowiłam upiec szybkie bułeczki drożdżowe z twarogiem.




Składniki:
1/2 kg mąki 
1 jajko
1 żółtko
40 g drożdży
250 ml ciepłego mleka
4 łyzki cukru
125 g masła (roztopić i ostudzić)
2 łyżki cukru waniliowego
250 g tłustego twarogu
Przygotowanie:
Drożdże wymieszać z mlekiem i odstawić do wyrośnięcia. 
Z mąki, jajka, 2 łyżek cukru, cukru waniliowego, rozczynu oraz zimnego masła wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. 
Twaróg utrzeć z resztą cukru i żółtkiem.
Na kawałki ciasta nakładać po łyżce twarogu, uformować kulki.
Wyłożyć na wytłuszczoną bądź wyłożoną papierem blachę.
Piec 35 min. 170 stopniach.
Na koniec oprószyć cukrem pudrem.

Jeżeli korzystasz  z moich przepisów, to poproszę o zdjecia potraw. Chciałabym zobaczyć jak Wam wychodzą i jak smakują. Piszcie do mnie na fanpage —> My world by Dagmara Rek

7 komentarzy do “Bułeczki drożdzowe z twarogiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *