Śniadanie na szybko – czyli Lubella na dzień dobry!
Z braku dużej ilości czasu śniadanie jemy na szybko. Czasami są to szybkie kanapki, a czasami płatki śniadaniowe – Corn Flakes. Mąż uwielbia wszelkiego rodzaju płatki, lecz z dzieciństwem najbardziej kojarzą mu się Corn Flakes, więc po takie najczęściej sięga. Do tej pory uwielbiał tradycyjne płatki, lecz, gdy w sklepach zaczęły pojawiać się inne rodzaje tych płatków, postanowił wypróbować i ocenić, które lepsze.
Płatki Corn Flakes Lubella niczym nie różnią się od oryginalnych Corn Flakes. Wygląd, kolor i chrupkość są na takim samym poziomie. Jedną różnicą jest ich grubość – są nieco grubsze niż tradycyjne Corn Flakes.
Płatki idealne są nie tylko do jedzenia, lecz także u nas w domu służą jako panierka do kotletów. Zalewając płatki mlekiem mamy pewność, że nie zrobi się z nich tzw. ciapka
Z płatków można wyczarować wiele wspaniałych przekąsek. Zaczynając od batonów pełnych bakalii z dodatkiem płatków, kończąc na deserach z bitą śmietaną, owocami i oczywiście płatkami.
Nie miałam pojęcia, że Mlekołaki są od Lubelli 😮