KULINARIAŚNIADANIE

Śniadanie na szybko – czyli Lubella na dzień dobry!

Śniadania nie zawsze muszą być wystawne. Nie zawsze mamy tyle czasu, by pójść do piekarni po świeże pieczywo, by na targu kupić swojskie wędliny i warzywa a następnie z zakupionych składników wyczarować śniadanie mistrzów. W ciągu tygodnia śniadania zazwyczaj jadamy na szybko i niestety osobno. Dni, które są wolne w tygodniu i weekendy są dla nas bardzo ważne, ponieważ posiłki możemy celebrować wspólnie.


Z braku dużej ilości czasu śniadanie jemy na szybko. Czasami są to szybkie kanapki, a czasami płatki śniadaniowe – Corn Flakes. Mąż uwielbia wszelkiego rodzaju płatki, lecz z dzieciństwem najbardziej kojarzą mu się Corn Flakes, więc po takie najczęściej sięga. Do tej pory uwielbiał tradycyjne płatki, lecz, gdy w sklepach zaczęły pojawiać się inne rodzaje tych płatków, postanowił wypróbować i ocenić, które lepsze.


Płatki Corn Flakes Lubella niczym nie różnią się od oryginalnych Corn Flakes. Wygląd, kolor i chrupkość są na takim samym poziomie. Jedną różnicą jest ich grubość – są nieco grubsze niż tradycyjne Corn Flakes. 
Płatki idealne są nie tylko do jedzenia, lecz także u nas w domu służą jako panierka do kotletów. Zalewając płatki mlekiem mamy pewność, że nie zrobi się z nich tzw. ciapka


Z płatków można wyczarować wiele wspaniałych przekąsek. Zaczynając od batonów pełnych bakalii z dodatkiem płatków, kończąc na deserach z bitą śmietaną, owocami i oczywiście płatkami.











Jeden komentarz do “Śniadanie na szybko – czyli Lubella na dzień dobry!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *