KOLACJAKULINARIAŚNIADANIE

Przepis na kruche placki ziemniaczane

Czy jest ktoś, kto nie lubi placków ziemniaczanych? Ja chyba nie znam takiej osoby. My uwielbiamy i w miarę możliwości robimy dość często. Dzisiaj zapraszam do zapoznania się z moim przepisem. Mam nadzieję, że robicie podobnie?

Przepis na kruche placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane:


3-4 duże ziemniaki
1 cebula
1-2 całe jajka
1 łyżka mąki
pieprz i sól
Ziemniaki  i cebulę tarkujemy na dużych oczkach (każdy tarkuje na małych, gwarantuje Wam, że na placki tarte na dużych oczkach są o wiele lepsze), dodajemy jajko, sól, pieprz i mąkę. Wszystko razem mieszamy. Na rozgrzaną patelnię wykładamy łyżką placki, rozprowadzamy je na całą patelnię. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Wykładamy na ręcznik papierowy w celu odsączenia tłuszczu.

Zajrzyj również tu:
1. Pasztet – pieczeń z mięsa mielonego z jajkiem
2. Czarno biała Babka Wielkanocna
3. Pączki z serków homogenizowanych

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *