Ciasto “Kubuś”

Biszkopt:
4 jajka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki
Żółtka ubić z cukrem, dodać mąkę – wymieszać. Na sam koniec dodać ubitą pianę z białek. Piec w 180 stopniach do “suchego patyczka”. Wyjąć z piekarnika i rzucić blaszkę na podłogę z wysokości około 30cm.
Budyń kubusiowy:
1 litr soku Kubuś
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
Ugotować budyń.
Pianka:
500 ml śmietany 30%
1 galaretka agrestowa
Śmietanę ubić, na sam koniec ubijania dodać rozpuszczoną i ostudzoną galaretkę – dalej ubijać.
Na ostudzony biszkopt wykładamy budyń kubusiowy, następnie układamy biszkopty. Wszystko to zalewamy pianką.
Jeżeli korzystasz z moich przepisów, to poproszę o zdjęcia potraw. Chciałabym zobaczyć jak Wam wychodzą i jak smakują. Piszcie do mnie na fanpage —> My world by Dagmara Rek
Zajrzyj również tu:
1. Swojski kopiec kreta
2. Szybkie i smaczne ciasto z rabarbarem
Łaa, z chęcią wypróbuję 😉 Wydaje się być proste więc może mi wyjdzie ;D
Ale pyszności, z chęcią bym zjadła. 🙂
Rety, wygląda obłędnie!! pewnie też tak smakuje 🙂
Ciekawy i łatwy przepis .Myślę że dobry w smaku i ładnie wygląda.
wygląda zachęcająco, zapisuję:)