INNEKULINARIA

Schab w mleku – idealny na kanapki

Szukając w sklepie czegoś na kanapki – nie wiedziałam co wybrać. W głowie rodziło się pytanie: Czy oby to wszystko co widzę jest smaczne i zdrowe? Nie mogłam znaleźć odpowiedzi.. Postanowiłam kupić schab i zrobić z niego bardzo smaczną przekąskę idealną na kanapki.

Schab w mleku
Składniki:
– schab
– 1 l mleka
– przyprawy 
Przygotowanie:
Schab nacieramy przyprawami (ja natarłam go ziołami prowansalskimi, pieprzem, solą, pieprzem ziołowym, bazylią, oregano, papryką i olejem ziołowym – wszystko w dużej ilości). Przykrywamy sreberkiem i zostawiamy w lodówce na noc – aby nabrał aromatu.

Na drugi dzień schab podsmażamy ze wszystkich stron. W tym samym momencie wstawiamy do gotowania 1 litr mleka. Gdy schab będzie podsmażony, wkładamy do ugotowanego mleka schab
i dalej gotujemy przez godzinę. Schab musi być cały zamoczony w mleku.

Jeżeli korzystasz z moich przepisów, to proszę o zdjęcia potraw. Chciałabym zobaczyć jak Wam wychodzą i czy smakują. Piszcie do mnie na fanpage —-> My world by Dagmara Rek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *