“Niebo w gębie” czyli murzynkowy przekładaniec.
Czasami są takie chwile, że w ciągu tygodnia ma się wielką ochotę na coś słodkiego do kawki. Ale to “coś” to nie ma być czekolada, czy baton lecz.. własnoręcznie zrobione ciasto. Miałam więcej czasu więc postanowiłam na szybko zrobić przekładany murzynek (został nazwany jako “niebo w gębie”). Ciasto idealne nie tylko na weekendowe spotkania ze znajomymi.

Przepis na ciasto – murzynek znajdziecie w poprzednich postach —-> Ciasto murzynek
Po upieczeniu i odtudzeniu ciasta przekrawamy go na dwie części. Na dolną część kładziemy plasterki bananów, na to galaretkę (ja dałam truskawkową). Gdy galaretka stężeje rozprowadzamy na całą powierzchnię bitą śmietanę. Wszystko przykrywamy drugą częścią ciasta. Ciasto udekorować można lukrem bądź resztką bitej śmietany posypanej kawą.
Jeżeli korzystasz z moich przepisów, to poproszę o zdjecia potraw. Chciałabym zobaczyć jak Wam wychodzą i jak smakują. Piszcie do mnie na fanpage —> My world by Dagmara Rek







Mniam, ale smacznie wygląda 🙂 przypomina mi domowe ciasto mojej Mamy, kojarzy mi się z imieninami i rodzinnymi okolicznościami. Chciałabym je posmakować 🙂
Ciekawy przepis, a murzynka uwielbiam 😉
wygląda przepysznie 😉 niestety pieczenie ciast nie jest moją mocną strona, znacznie lepiej wychodzi mi gotowane 😉