CIASTAKULINARIA

“Niebo w gębie” czyli murzynkowy przekładaniec.

Czasami są takie chwile, że w ciągu tygodnia ma się wielką ochotę na coś słodkiego do kawki. Ale to “coś” to nie ma być czekolada, czy baton lecz.. własnoręcznie zrobione ciasto. Miałam więcej czasu więc postanowiłam na szybko zrobić przekładany murzynek (został nazwany jako “niebo w gębie”). Ciasto idealne nie tylko na weekendowe spotkania ze znajomymi. 
"Niebo w gębie" czyli murzynkowy przekładaniec

Przepis na ciasto – murzynek znajdziecie w poprzednich postach —-> Ciasto murzynek

Po upieczeniu i odtudzeniu ciasta przekrawamy go na dwie części. Na dolną część kładziemy plasterki bananów, na to galaretkę (ja dałam truskawkową). Gdy galaretka stężeje rozprowadzamy na całą powierzchnię bitą śmietanę. Wszystko przykrywamy drugą częścią ciasta. Ciasto udekorować można lukrem bądź resztką bitej śmietany posypanej kawą.
Jeżeli korzystasz  z moich przepisów, to poproszę o zdjecia potraw. Chciałabym zobaczyć jak Wam wychodzą i jak smakują. Piszcie do mnie na fanpage —> My world by Dagmara Rek
"Niebo w gębie" czyli murzynkowy przekładaniec

"Niebo w gębie" czyli murzynkowy przekładaniec

"Niebo w gębie" czyli murzynkowy przekładaniec

"Niebo w gębie" czyli murzynkowy przekładaniec

"Niebo w gębie" czyli murzynkowy przekładaniec

"Niebo w gębie" czyli murzynkowy przekładaniec

"Niebo w gębie" czyli murzynkowy przekładaniec

3 komentarze do ““Niebo w gębie” czyli murzynkowy przekładaniec.

  • Mniam, ale smacznie wygląda 🙂 przypomina mi domowe ciasto mojej Mamy, kojarzy mi się z imieninami i rodzinnymi okolicznościami. Chciałabym je posmakować 🙂

    Odpowiedz
  • wygląda przepysznie 😉 niestety pieczenie ciast nie jest moją mocną strona, znacznie lepiej wychodzi mi gotowane 😉

    Odpowiedz

Skomentuj pirelka Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *