Pierożki z jabłkami – szybkie i kruche ciasteczka.
Uwielbiacie jabłka? Macie dość szarlotki? Zróbcie “pierogi” z jabłkami – są to bardzo smaczne, kruche ciasteczka.

Składniki:
3 szklanki mąki
225g margaryny zimnej
1 szklanka cukru pudru
1 opakowanie cukru waniliowego
3 żółtka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki śmietany 18%
szczypta soli
Przygotowanie:
Mąkę z solą, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia wymieszać. Dodać żółtka, zimną margarynę i śmietanę – wymieszać dokładnie. Zagnieść i pozostawić na godzinę w lodówce. Następnie wycinać ciasto tak jak na pierogi, do środka włożyć kawałek jabłka.
Piec w 180 stopniach przez 20 minut.


SMACZNEGO !
Koniecznie musze zrobić! 😀
Tak mnie wciągnęły, że zapisałam i w najbliższych dniach upiekę … jabłka mam swoje <3
Teresa S.
Jutro podkradam przepis 😉