INNEKULINARIA

Pierożki z jabłkami – szybkie i kruche ciasteczka.

Uwielbiacie jabłka? Macie dość szarlotki? Zróbcie “pierogi” z jabłkami – są to bardzo smaczne, kruche ciasteczka.

Składniki:


 3 szklanki mąki
225g margaryny zimnej
1 szklanka cukru pudru
1 opakowanie cukru waniliowego
3 żółtka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki śmietany 18%
szczypta soli
Przygotowanie:
Mąkę z solą, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia wymieszać. Dodać żółtka, zimną margarynę i śmietanę – wymieszać dokładnie. Zagnieść i pozostawić na godzinę w lodówce. Następnie wycinać ciasto tak jak na pierogi, do środka włożyć kawałek jabłka.
Piec w 180 stopniach przez 20 minut.

SMACZNEGO !

3 komentarze do “Pierożki z jabłkami – szybkie i kruche ciasteczka.

Skomentuj Madlen Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *