Bagietka z masłem ziołowo-czosnkowym.
Składniki:
– 20 g. masła (ja użyłam osełki)
– 2 ząbki czosnku
– szczypta ziół prowansalskich
– szczypta soli
Przygotowanie:
1. Zabki czosnku przeciskami przez praskę i dodajemy do lekko roztopionego masła, do tego dodajemy zioła prowansalskie oraz sól. Wszystko razem mieszamy.
2. Bagietkę nacinamy lekko pod skosem (nie nacinamy do końca). Do każdego nacięcia nakładamy niewielką ilość masła (ok. 1 łyżeczki)
3. Bagietkę wkładamy do piekarnika, zapiekamy w 200 stopniach, przez 5 minut.
Ja niestety nie miałam świeżych ziół, ale jeżeli Wy macie, to zamiast ziół prowansalskich dodajcie drobno posiekane świeże zioła. Smak i zapach jeszcze bardziej intensywny niż przy suszonych.
Jeżeli korzystasz z moich przepisów, to proszę o zdjęcia potraw. Chciałabym zobaczyć jak Wam wychodzą i czy smakują. Piszcie do mnie na fanpage —-> My world by Dagmara Rek
Oo, bagietki czosnkowe. Są pyszne. Również robię sama, o niebo lepsze. 🙂
Przy okazji, chciałabym zaprosić do mojej wymianki całorocznej. Coś dla tych co lubią dostawać niespodzianki i kochają dawanie.
Pozdrawiam. 🙂
marysseprobuje.blogspot.com
Uwielbiam. Sos robie według tego samego przepisu. A zrobienie samych bagietek tez nie jest trudne 🙂
Uwielbiam takie bagietki <3 mniam <3
Ja tu dietę wprowadziłam sobie, a Ty takie pyszności serwujesz? :))
Ja piekę bagietki sama. Mogę Ci dać przepis.
z chęcią bym ją schrupała 😉
Mniam 😀 też robię sama 🙂
ja nigdy takiej bagietki nie robiłam sama tyko kupuję, może kiedyś skuszę się na twój przepis 🙂 bagietki czosnkowe…pyszności