Szybkie do zrobienia muffinki (babeczki) czekoladowe

Składniki:
200g mąki
70 g margaryny (roztopić)
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżeczki ciemnego kakao
2 szklanki cukru (można mniej, wszystko zależy od tego jakie słodkie babeczki lubisz)
pół szklanki mleka
2 całe jajka
tabliczka mlecznej czekolady
Przygotowanie:
1. Margarynę roztop i poczekaj aż wystygnie.
2. Do miski dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier i kakao.
3. Gdy margaryna będzie zimna dodaj do niej mleko oraz jajka – zmiksuj.
4. Wymieszaj suche składniki z mokrymi. Na sam koniec dodaj pół czekolady pokrojonej w kostkę. Wymieszaj delikatnie łyżeczką.
5. Nałóż masę do papilotek, na górę posyp pozostałą czekoladą (również pokrojoną w kostkę)
Piec w rozgrzanym piekarniku (180 stopni) przez 20 minut.
Zajrzyj również tu:
1. Mini drożdżówki z twarogiem
2. Babeczki czekoladowo-kawowe
3. Sernik o smaku krówkowym
Wyglądają przepysznie 🙂
Uwielbiam babeczki.. Mogłabym je jeść garściami 😀
Ależ one muszą być mega czekoladowe:D
pozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy 🙂
Trzeba wypróbować :))
muffiny to ja uwielbiam 🙂
Wyglądają pysznie. Szkoda tylko że muszę uważać z cukrem :p.
Z chęcią wypróbuję takie babeczki 🙂
Gdy mam mało czasu piekę właśnie takie babeczki i zawsze wszystkim smakują 🙂