Zapiekanka jednogarnkowa z makaronem i piersiami z kurczaka.
Jak już zdążyliście zauważyć – uwielbiamy zapiekanki jednogarnkowe, dlatego często robimy je na obiad. Danie szybkie, łatwe, a przede wszystkim bardzo smaczne. Nie trzeba wymyślać składników, wystarczy dać to co mamy w lodówce. Zawsze mówimy, że to zapiekanka “na winie”, czyli.. to co się nawinie to do zapiekanki.

Składniki:
makaron kokardki Lubella
pierś z kurczaka
pierś z kurczaka
po jednej papryce: czerwona, żółta i zielona
10 pieczarek
1 cebula
mozzarella
1 mały brokuł
Sos:
1 mała śmietana
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka majonezu
przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka, zioła prowansalskie
2-3 ząbki czosnku
1 jajko
Przygotowanie:
1. Naczynie żaroodporne posmarować masłem.
2. Makaron ugotować 2-3 minuty mniej niż na opakowaniu.
3. Piersi z kurczaka pokroić na małe kosteczki, doprawić do smaku, a następnie podsmażyć.
4. Pieczarki oraz cebule pokroić w kosteczkę, Podsmażyć na patelni, w międzyczasie doprawić solą i pieprzem.
5. Paprykę czerwoną, zieloną i żółtą pokroić w kostkę.
6. Ugotować brokuły.
W naczyniu układamy kolejno:
makaron, piersi z kurczaka, pieczarki z cebulą, papryki, brokuł, mozzarella – wszystko polać sosem.
Jeżeli korzystasz z moich przepisów, to poproszę o zdjecia potraw. Chciałabym zobaczyć jak Wam wychodzą i jak smakują. Piszcie do mnie na fanpage —> My world by Dagmara Rek

















Aż zgłodniałam, pychota 🙂