Przepis na łatwe, szybkie a przede wszystkim miękkie ciasto na pierogi
Pierogi uwielbia chyba każdy z nas, prawda? Zazwyczaj pierogi kojarzą nam się ze Świętami Bożego Narodzenia, gdzie robimy ich mnóstwo z grzybami i kapustą. Ale przecież te smakołyki można nadziewać wszelakimi farszami. U nas ostatnio goszczą z nutellą oraz z bananem i nutellą. Często robimy też z mięsem, czy truskawkami. Wiadomo jeść każdy lubi, ale nie każdemu wychodzi idealnie gładkie, miękkie i sprężyste ciasto. Ja przybywam do Was z przepisem na idealne ciasto na pierogi.
Ciasto na pierogi:
350g mąki
szczypta soli
łyżeczka margaryny
szklanka gorącej, ale nie wrzącej wody
Na sam początek mieszam całość łyżką, następnie składniki łączę dłońmi. Z tego przepisu wychodzi ok.40 pierogów.
Zajrzyj również tu:
Oj chodza za mna pyszne pierogi z grzybami, chyba czas je zrobic, a szukalam tez przepisu na pyszne ciasdto i skorzystam w Twojego, dziekuje <3
Uwielbiam pierogi. Na pewno wykorzystam Twój przepis przy następnym gotowaniu 😀
Gorąca woda i tłuszcz- margaryna albo olej- robią cuda z ciastem na pierogi. Sama tak robię i zawsze wychodzi smaczne!
pozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy 🙂
Wciąż szukam dobrego przepisu na pierogowe ciasto, więc z chęcią wypróbuję 🙂